Frågor & svar

Vilket version av Visneto skall jag använda?

Viktigt, Google Play versionen av Visneto innehåller ingen rad för licens. Den är endast till för att testa/prova produkten. Avinstallera test versionen från plattan och ladda ner den skarpa versionen nedan:

Hur ansluter jag Visneto?

Visneto skärmar ansluts via wifi eller POE. Alltid 24/7 drift.

Anslutning mot rumsresurs kalender (outlook eller google) skall utföras av utbildad nätverkstekniker. Det är klara fördelar att installationen görs av person med god insikt i ert nätverk. Då flera uppdateringar skett senaste åren runt 365 ber vi er kontakta info@visneto.se för senaste informationen och versionen.

Oavsett vilken Visneto skärm som skall anslutas måste kontot som skall användas ha full skriv & läsrättigheter.
MS erbjuder så kallade rumsresurs kalendrar vilket innebär att ni inte behöver ”betalkonton” för varje rum. Skapa ”rumsresurs kalendrar för rum och koppla sen ihop rumsresurs kalendrarna med ett (1) servicekonto (betalkonto) så har ni komponenterna som behövs för att ansluta
Visneto till er mailserver.

Exempel på skapad uppsättning behov för tre konferensrum:
rum1@foretaget.se
rum2@foretaget.se
rum3@foretaget.se
servicekonto@foretaget.se (betal mailkonto)
med lösenord

Kommunikation portar som används är 8443, 443 och 80

Vart skriver jag in licensen & hur tar jag bort den från en platta?

Licensnummerraden finner du i inställningar genom att klicka i vänster nedre hörnet på skiftnyckelikonen. Gå ner till ”Aktivera Licens” och klicka in & skriv in din licens du köpt. Av-installera Licensen från plattan gör du på samma ställe genom att skriva in och klicka ok.

Uppdatering av lokal skärm från en dator

Det finns en tjänst som heter Visneto Portal som hjälper er att kontrollera, uppdatera och ta ut statistik från dom lokala skärmarna. Det finns mer info om du klickar på ”Produkter” och ”Visneto Portal”
Installationen av nya skärmar går även mycket snabbt med denna tjänst då inläsning sker via QR-kod

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå